Theresa May: De la opoziţia faţă de Brexit, la premierul ce a iniţiat retragerea M.Britanii din UE

Postat la 24 mai 2019 51 afişări

Theresa May, care în timpul campaniei pentru referendumul privind Brexit a pledat pentru menţinerea apartenenţei Marii Britanii la UE, a devenit ulterior prim-ministrul britanic care a iniţiat procedura Brexit şi a negociat cu Bruxellesul un acord ce a fost în repetate rânduri respins de Parlament.

Theresa May: De la opoziţia faţă de Brexit, la premierul ce a iniţiat retragerea M.Britanii din UE

May şi-a început cariera politică în anul 1986, iar după un deceniu a fost aleasă în Camera Comunelor, din partea Partidului Conservator. În 2010, după victoria conservatorilor în alegerile legislative, Theresa May a ocupat funcţia de ministru de Interne în Guvernul condus de David Cameron.

În 2016, după referendumul Brexit, prin care britanicii au decis la limită ieşirea din UE, premierul David Cameron, care organizase plebiscitul din raţiuni populiste, deşi pleda pentru rămânerea în Blocul comunitar, a demisionat.

Pe fondul criticilor intense, Boris Johnson, unul dintre liderii taberei pro-Brexit, s-a retras din cursa pentru funcţia de premier, astfel că Theresa May a fost desemnată de Partidul Conservator, probabil ca soluţie de compromis, în fruntea Guvernului, pe 13 iulie 2016. Noul Cabinet nu a avut nevoie de votul Parlamentului, dar probabil l-ar fi putut obţine, dat fiind că Partidul Conservator avea în acel moment majoritatea.

Mandatul de până acum al Theresi May în fruntea Cabinetului de la Londra a fost marcat de numeroase crize politice în contextul în disensiunilor privind acordul pe tema Brexit, respins în mai multe rânduri de Parlamentul britanic.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.