The Entrepreneurship Academy selectează prima generaţie de studenţi antreprenori şi le oferă burse în valoare de peste 270.000 EUR

Autor: Florin Casota Postat la 28 iunie 2016 235 afişări

The Entrepreneurship Academy (EA), singura facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei în care înveţi de la antreprenori a fost lansată azi, într-o conferinţă de presă în noul său spaţiu de pe Dacia 99. În cadrul conferinţei, Cosmin Alexandru, Decan al The Entrepreneurship Academy, a anunţat că şcoala beneficiază de un fond de burse de peste 270.000 EURO timp de patru ani pentru primii săi studenţi. „Practic fiecare student va fi susţinut financiar într-un fel sau altul”, a spus el, menţionând că bursele încep de la 1500 de euro şi pot ajunge până la 5000 de euro, în condinţiile în care taxa anuală este de 6500 de euro.

Şcoala a fost deschisă în parteneriat cu Team Academy din Olanda, una dintre cele mai importante şcoli internaţionale de antreprenoriat, şi se bazează pe un model acreditat la nivel internaţional.  Potrivit reprezentanţilor companiei, 91% dintre absolvenţii acestui model educaţional au un loc de muncă în primele 6 luni după absolvire, iar 47% au un business sustenabil la 2 ani după absolvire. 

„Modelul educaţional se adresează absolvenţilor de liceu care vor să înveţe la facultate nu doar teorie, ci şi cum să-şi folosească cunoştinţele în mod practic, în dezvoltarea propriei companii”, a spus Cosmin Alexandru, Decan al The Entrepreneurship Academy.

Prezent la deschiderea oficială a facultăţii, Peer Stoop, Chief Learning Officer la Team Academy Olanda, a menţionat că „a fi antreprenor e o profesie care se învaţă, dar nu într-o sală de clasă, ci prin practică. Şi pentru că am descoperit că avem aceleaşi valori cu The Entrepreneurship Academy, am considerat firesc să ne unim forţele şi să aducem împreună în România un model educaţional de succes.”

ING, partener fondator al The Entrepreneurship Academy, a pus la dispoziţie primul fond de burse EA, oferind 10 burse antreprenoriale /4 ani, în valoare de 60.000 euro.

„Romania are un potenţial imens de a inova şi de a crea antreprenori valoroşi. Prin bursele ING vrem să oferim studenţilor şansa nu doar de a studia şi de a-şi crea propriul start-up, ci şi de a eşua. Pentru un antreprenor, eşecul este esenţial în dezvoltarea sa. Susţinem cu mândrie astfel de oportunităţi de învăţare, ca Entrepreneurship Academy”, a menţionat Michal Szczurek, CEO ING.

Şi NN oferă 5 burse de solidaritate în valoare de 100.000 euro/4 ani. „Investim cu încredere într-o generaţie de tineri viitori antreprenori care, cu certitudine, e privilegiată că are acces la un model educaţional care accelerează pregătirea lor pentru contactul cu lumea reală a business-ului. Şi ce merită să ştie această generaţie e că măsura succesului viitor e întotdeauna dată de modul în care ne raportăm la privilegii”, a spus Marius Popescu, CEO NN.

De asemenea, antreprenorii care susţin cu burse şi mentorat primii 17 studenţi deja admişi sunt: Radu Atanasiu(Maastrich School of Management), Adrian Ţuluca (Managing Director la Propaganda), Felix Tătaru (Preşedinte GMP Group), Felix Pătrăşcanu (fondator Fan Courier), Mihai Marcu (Preşedinte MedLife), Adrian Florea (Managing Director Trend Consult Group), CEO Club, B-Team.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/the-entrepreneurship-academy-selecteaza-prima-generatie-de-studenti-antreprenori-si-le-ofera-burse-in-valoare-de-peste-270-000-eur-15510408
15510408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.