Tesla realizează venituri record, obţine profit din vânzarea creditelor de poluare către rivali

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 octombrie 2020 62 afişări

Tesla realizează venituri record, obţine profit din vânzarea creditelor de poluare către rivali

Tesla Inc a raportat cel de-al cincilea profit trimestrial consecutiv, la venituri record de 8,8 miliarde de dolari, stimulat de o creştere a livrărilor de vehicule şi a vânzărilor de credite de mediu către alţi producători de automobile, relatează Reuters.

Producătorul de maşini electrice şi-a reafirmat, de asemenea, obiectivul de a livra jumătate de milion de vehicule până la sfârşitul acestui an, obiectiv care impune creşterea semnificativă a vânzărilor în al patrulea trimestru.

Acţiunile au crescut cu 2,5%, la 433,88 dolari în tranzacţiile extinse, în condiţiile în care producătorul auto a depăşit estimările analiştilor.

Tesla a declarat că are capacitatea necesară pentru a produce şi livra 500.000 de vehicule în acest an, dar a adăugat că atingerea obiectivului său a devenit mai dificilă.

Întrebat de un analist în timpul unei conferinţe telefonice dacă Tesla intenţionează să livreze 840.000 până la 1 milion de vehicule anul viitor, pe baza capacităţii maxime actuale a fabricilor sale, directorul executiv Elon Musk a răspuns că ţinta era „în acea vecinătate”, în timp ce un alt executiv Tesla a spus compania va oferi detalii în trimestrul următor.

Tesla a sfidat tendinţa descendentă din industria auto din 2020 şi a depăşit criza medicală şi pe cea economică cu vânzări constante şi trimestre profitabile, preţul acţiunilor urcând cu aproximativ 400% în acest an.

Cu 394,5 miliarde de dolari, capitalizarea de piaţă a Tesla a devenit cea mai mare dintre toţi producătorii de autovehicule la nivel mondial.

Ascensiunea Tesla evidenţiază încrederea investitorilor în viitorul vehiculelor electrice şi trecerea companiei de la stadiul de producător de nişă la poziţia de lider global al maşinilor curate.

Dar Craig Irwin, un analist la Roth Capital Partners, a avertizat că Tesla şi-ar putea vedea curând poziţia afectată.

„Compania este încă foarte apreciată, ca şi cum ar funcţiona în vid, totuşi concurenţii lucrează intens pentru a o ajunge din urmă”, a spus el, referindu-se la peste 400 de modele noi de vehicule electrice programate să intre pe şosele până în 2024.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
rezultate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.