Tesla nu a făcut mutări noi pe Bitcoin în ultimul trimestru din 2021. Producătorul auto a declarat că deţine în continuare monede în valoare de 1,3 miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 ianuarie 2022 56 afişări

Tesla nu a făcut mutări noi pe Bitcoin în ultimul trimestru din 2021. Producătorul auto a declarat că deţine în continuare monede în valoare de 1,3 miliarde de dolari

Valoarea deţinerilor Bitcoin ale companiei Tesla a rămas neschimbată la finalul T4 2021, în comparaţie cu finalul lui T3 2021, situându-se la 1,26 miliarde de dolari, conform raportului trimestrial al companiei, citat de CoinDesk.

Tesla nu a cumpărat şi nu a vândut niciun BTC în al patrulea trimestru. Totodată, nu a înregistrat nicio depreciere în valoare, în contextul în care preţul monedei a fost similar la finalul T4 comparativ cu finalul T3.

Pentru comparaţie, nici în trimestrul trei Tesla nu a făcut nicio mutare în privinţa deţinerilor Bitcoin, însă a raportat o pierdere de 51 de milioane de dolari din depreciere, pentru a reflecta declinul înregistrat de preţul celei mai mari criptomonede.

În SUA, regulile contabile pentru active digitale prevăd obligaţia pentru companii de a raporta deprecierile înregistrate de activele pe care le deţin. Totuşi, dacă preţul unui activ creşte, nu este înregistrat ca un câştig în bilanţul contabil.

Tesla a anunţat în februarie 2021 că a cumpărat BTC în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Tot în primul trimestru al anului trecut a raportat că a vândut 10% din deţinerile Bitcoin, ceea ce a îmbunătăţit câştigurile producătorului cu 272 de milioane de dolari pentru T1.

Trebuie menţionat că Tesla nu a cumpărat şi nici nu a vândut Bitcoin în al doilea trimestru din 2021.

La nivelul întregii companiii, câştigurile ajustate ale Tesla pentru T4 s-au situat la 2,52 dolari per acţiune, în comparaţe cu un consens al analiştilor de 2,36 dolari per acţiune, potrivit FactSet. Veniturile s-au situat la 17,7 miliarde de dolari, depăşind aşteptările de 17,1 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
tesla,
miliarde,
valoare,
detinere,
mutare,
producator,
auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.