Tesla devine cel mai valoros producător auto

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 iunie 2020 233 afişări

Tesla devine cel mai valoros producător auto

Preţul acţiunilor producătorului de maşini electrice Tesla a atins pentru prima dată miercuri 1.000 de dolari, ceea ce înseamnă că firma a întrecut acum Toyota în capitalizarea de piaţă şi este cel mai valoros constructor de automobile din lume.

Acest lucru vine în condiţiile în care cel puţin şase angajaţi Tesla au fost testaţi pozitivi cu COVID-19 după ce CEO-ul Elon Musk a repornit fabrica din California, iniţial cu încălcarea restricţiilor impuse de autorităţi.

Un angajat al fabricii de panouri solare de la Tesla's Buffalo, New York, a dovedit, de asemenea, pozitiv COVID-19 după redeschiderea acestei instalaţii, după cum a anunţat The Verge.

Compania tocmai a început livrările pentru al cincilea său model, SUV-ul Model Y, care este de aşteptat să devină la fel de popular sau chiar mai popular decât sedanul Model 3.

Preţul accţiunilor Tesla a trecut de 900 de dolari în februarie, din cazua vânzărilor record în 2019 şi optimismului legat de rezultatele noii sale fabrici de vehicule în China. Însă preţul a scăzut în martie, pe fondul general de reducere a pieţei bursiere la răspândirea coronavirusului în Statele Unite.

Preţul acţiunilor companiei s-a majorat din martie, ceea ce nu este chiar o surpriză, deoarece piaţa bursieră creşte în general. Însă avântul recent al Tesla, în special în această săptămână, poate avea de-a face cu creşterea vânzărilor de maşini noi din China, de anunţul lui Musk că Tesla Semi va intra în producţie şi despre noilke evoluţii ale zonei de baterii. De asemenea, preţul acţiunilor a fost consolidat de reuşita SpaceX, prima rachetă privată care a dus oameni în spaţiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
valoare bursieră,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.