TeraPlast preia controlul asupra Depaco

Autor: Florin Casota Postat la 31 ianuarie 2018 77 afişări

Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, anunţă dobândirea controlului asupra Depaco S.R.L. Preţul pachetului majoritar de 67% a fost de 12,35 milioane euro.

TeraPlast preia controlul asupra Depaco

Teraplast a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociaţii minoritari ai Depaco, pentru restul participaţiei deţinute de aceştia de pana la 100% din companie. Tranzacţia se va realiza în termen de cel mult 4 ani, la un preţ corelat cu rezultatele Depaco din anii următori.

Grupul TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenţei. Avizul vine după ce Grupul TeraPlast a ajuns la o deţinere de 67% din capitalul social al Depaco în luna noiembrie a anului trecut.

Afacerile Depaco au crescut în 2017 înregistrând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o creştere de 45% faţă de 2016. Pentru 2018, TeraPlast îşi propune să continue această ascensiune şi să realizeze o creştere de peste 50% a business-ului Depaco.

În prezent, Depaco derulează planuri de dezvoltare ale fabricii de la Băicoi (jud. Prahova) şi a celei din Podari (jud.Dolj) cu scopul de a mări capacităţile de producţie şi logistică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.