Teodorovici i-a rugat pe deputaţii PSD să nu aducă amendamente Codului Fiscal afectând bugetul

Autor: Alexandru Moise Postat la 04 mai 2015 56 afişări

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit, luni, cu deputaţii PSD şi i-a rugat să nu aducă amendamente Codului Fiscal care să afecteze bugetul de stat pe următorii ani, în special pe cel pentru anul viitor.

"Explicaţia a fost foarte clară şi rugămintea la colegii mei, ca amendamentele care pot fi aduse eventual să nu creeze un impact asupra bugetului pe anii următori, în special pe 2016", a declarat Teodorovici la finalul întâlnirii.

El a adăugat că deputaţii PSD i-au adresat întrebări referitoare la cele două coduri, dar nu i-au spus dacă intenţionează să depună amendamente sau care sunt acestea. Teodorovici a precizat că a fost doar prima discuţie pe care parlamentarii social-democraţi au avut-o cu el pe această temă.

Referitor la modificările aduse Codului Fiscal de către senatori, respectiv eliminarea tăierii accizei la combustibil şi introducerea unui impozit de 5 procente pentru dividende, Teodorovici a afirmat că trebuie aşteptată şi decizia Camerei Deputaţilor.

"E decizia Parlamentului, a Senatului..şi a Camerei Deputaţilor în următoarea perioadă", a afirmat ministrul.

Întrebat de jurnalişti dacă doreşte să se revină la forma propusă de Executiv a Codului Fiscal şi, în acest sens, va fi adoptată o poziţie politică, ministrul a spus doar că Guvernul nu poate depune amendamente, ci doar să exprime un punct de vedere, deputaţii PSD putând aduce în schimb modificări proiectului de lege.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TEODOROVICI,
COD FISCAL,
/actualitate/teodorovici-i-a-rugat-pe-deputatii-psd-sa-nu-aduca-amendamente-codului-fiscal-afectand-bugetul-14207366
14207366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.