Teodorovici critică Comisia Europeană pentru previziunile economice prezentate

Postat la 12 februarie 2019 41 afişări

Ministrul Finanţelor a dojenit, marţi, Comisia Europeană, în privinţa previziunilor economice pe care le-a anunţat, spunând că subestimarea acestora are impact asupra percepţiei investitorilor şi asupra costului creditării.

Teodorovici critică Comisia Europeană pentru previziunile economice prezentate

Teodorovici a susţinut o conferinţă de presă la finele întâlnirii de marţi a Consiliului UE pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), la începerea căreia a vorbit despre previziuni, în prezenţa vicepreşedintelui Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

„Comisia Europeană şi-a publicat recent previziunile economice şi la micul dejun am discutat despe situaţia economică din Uniunea Europeană. Aş dori să subliniez că previziunile economice au devenit tot mai importante, în special în contextul economic volatil cu care ne confruntăm în prezent. Comisia Europeană este profund conştientă că are o mare răspundere în momentul în care publică aceste previziuni. Subestimarea sistematică a ratei creşterii are un impact direct asupra percepţiei investitorilor şi în consecinţă şi asupra costului creditării. Nu mai este nevoie să reamintim rolul pe care îl joacă previziunile în formualrea şi evaluarea politicilor economice naţionale”, a spus Teodorovici.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisia europeana,
comisie,
previziuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.