Tătaru: Urmare a deciziei CCR, avem cu 550 de pacienţi mai puţini internaţi în spitale

Postat la 06 iulie 2020 41 afişări

Tătaru: Urmare a deciziei CCR, avem cu 550 de pacienţi mai puţini internaţi în spitale

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că numărul pacienţilor care au solicitat externare, ca urmare a deciziei CCR, a ajuns la 550.

„A fost aprobat în şedinţă de guvern proiectul legislativ care să iniţieze nişte măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic. E necesar pentru a putea gestiona şi controla pandemia prin care trecem. Aţi putut observa de vineri modificările de abordare a tot ce a însemnat carantină, izolare, chiar şi internarea în spital”, a declarat după şedinţa de guvern Nelu Tătaru.

El a mai spus că autorităţile fac o evaluare a numărului de cazuri în care s-a solicitat externarea sau a numărului de persoane care au părăsit voluntar izolarea sau carantinarea.

„Dacă este să facem o evaluare de ieri până azi, deşi azi avem 250 de cazuri noi, avem o diferenţă de număr de pacienţi din spitale de 550. Deci avem 550 de pacienţi mai puţini internaţi în spitale. Proiectul de lege va merge în regim de urgenţă în Parlament. Sper ca un interes naţional să nu lase loc de interpretare politică”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

CCR a decis că instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pacienti,
ccr,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.