Tătaru, de Ziua Inimii: Bolile cardiovasculare opresc de trei ori mai multe inimi decât cancerul

Autor: Laura Buciu Postat la 04 mai 2021 23 afişări

Fostul ministru al Sănătăţii, doctorul Nelu Tătaru, spune, marţi, de Ziua Naţională a Inimi, că fără acest „motor” pe care de multe ori îl neglijăm, „nimic din ceea ce suntem nu ar fi posibil”, iar bolile cardiovasculare „opresc”, în România, de trei ori mai multe inimi decât cancerul.

Tătaru, de Ziua Inimii: Bolile cardiovasculare opresc de trei ori mai multe inimi decât cancerul

„Astăzi sărbătorim Ziua Naţională a Inimii... cea căreia îi datorăm întreaga noastră existenţă! Fără acest <motor> pe care de multe ori îl neglijăm, nimic din ceea ce suntem nu ar fi posibil”, scrie, pe pagina sa de Facebook, dr. Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

Ca medic, el spune că bolile cardiovasculare în România opresc de trei ori mai multe inimi decât cancerul.

„Aacesta este un motiv de îngrijorare. Alegeţi să trăiţi o viaţă echilibrată şi verificaţi-vă starea de sănătate, astfel încât să rămâneţi sănătoşi”, mai spune dr. Tătaru.

Bolile cardiovasculare sunt principalul factor de risc de deces pentru bolnavii de COVID-19. Bolile cardiovasculare sunt cauza a 60% din decesele anuale ale României, dar un stil de viaţă sănătos scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tătaru,
inimă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.