Ţările UE au început negocierile cu SUA pentru noile acorduri comerciale

Postat la 15 aprilie 2019 45 afişări

Consiliul Uniunii Europene (UE) a adoptat luni deciziile de autorizare a iniţierii negocierilor, precum şi directivele de negociere aferente pentru două acorduri comerciale, privind liberalizarea comerţului cu produse industriale şi evaluarea conformităţii în relaţia cu Statele Unite ale Americii.

Ţările UE au început negocierile cu SUA pentru noile acorduri comerciale

Implementarea Declaraţiei comune a preşedinţilor Jean-Claude Juncker şi Donald Trump din 25 iulie 2018 a fost principala prioritate în domeniul politicii comerciale a Preşedinţiei României la Consiliul UE, informează un comunicat transmis luni de către Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Această declaraţie promovează dezvoltarea schimburilor comerciale cu produse industriale, cooperarea în materie de reglementare a standardelor şi cooperarea în procesul de modernizare a Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

„Adoptarea directivelor de negociere oferă un semnal clar referitor la angajamentul Uniunii Europene privind construirea unei agende pozitive pe comerţ în relaţia cu SUA şi pentru implementarea strictă a Declaraţiei comune, adoptată de preşedinţii Juncker şi Trump la 25 iulie 2018. Subliniez din nou că negocierile nu vizează sub nici o formă produsele agricole sau achiziţiile publice. Un alt element important îl constituie luarea pe deplin în calcul în timpul negocierilor a impactului asupra mediului şi în plan social”, a declarat Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri şi preşedinte al Consiliului UE pentru comerţ, în contextul preşedinţiei rotative.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
negocieri,
uniunea europeana,
sua,
incepere,
comert

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.