Ţările baltice vor începe negocieri privind crearea unui sistem unic de apărare antirachetă

Autor: Gaidau Ion Postat la 29 mai 2015 82 afişări

Ţările baltice trebuie să înceapă neapărat discuţiile cu privire la crearea unui sistem unic de apărare antirachetă, au convenit joi, la Panevezys, în nord-estul Lituaniei, miniştrii leton, lituanian şi eston ai Apărării, relatează agenţia rusă Tass în pagina electronică.

Potrivit Ministerului leton al Apărării, Letonia vrea ca negocierile în acest sens să se deschidă chiar la începutul anului viitor.

Găsirea unui "acord asupra achiziţionării de sisteme de apărare aeriană ar fi, pe termen lung, un pas foarte important şi practic în consolidarea protecţiei ţărilor baltice", a dat asigurări ministrul leton al Apărării Raimonds Vējonis

Cele trei părţi au evocat, de asemenea, probleme de cooperare trilaterală şi au subliniat necesitatea continuării eforturilor în vederea creării unui batalion comun cu Polonia şi ţările din Nord.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LITUANIA,
LETONIA,
ESTONIA
/actualitate/tarile-baltice-vor-incepe-negocieri-privind-crearea-unui-sistem-unic-de-aparare-antiracheta-14359682
14359682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.