Ţara unde sute de oameni mor la locul de muncă şi mii de minori sunt puşi să muncească

Postat la 11 iulie 2017 329 afişări

Pe dinafară, poleiala cifrelor statistice face ca economia Turciei să arate promiţător, cu PIB-ul în creştere, cu preţuri şi şomaj în scădere, cu intrări de investiţii străine şi cu un boom al creditării.

Ţara unde sute de oameni mor la locul de muncă şi mii de minori sunt puşi să muncească

Pe dinăuntru, atât cât lasă se vadă instituţiile statului, presa şi ONG-urile la fel de acut polarizate ca societatea în sine, economia pare mai degrabă vulnerabilă şi primitivă în ceea ce priveşte distribuirea beneficiilor creşterii. Numărul uriaş de accidente mortale la locul de muncă, inegalitatea mare a distribuirii veniturilor şi numărul semnificativ de minori care muncesc spun multe despre calitatea creşterii economice.

În timp ce partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi Erdogan conduceau statul din umbra stării de urgenţă după lovitura de stat ratată de anul trecut şi efectuau epurări drastice în administraţie, armată, educaţie, presă şi mediul privat pentru a-şi întări controlul asupra puterii, sute de persoane mureau din cauza accidentelor la locul de muncă.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.