Ţara unde şoferii nu mai au voie să folosească mobilul nici când maşina este oprită. Pedepsele sunt drastice

Postat la 07 februarie 2018 2565 afişări

Utilizarea telefoanelor mobile în maşini, chiar şi când acestea sunt oprite sau staţionate în altă zonă cu excepţia parcărilor, poate duce la suspendarea permisului de conducere în Franţa şi la sancţionarea cu o amendă de peste 100 de euro.

Ţara unde şoferii nu mai au voie să folosească mobilul nici când maşina este oprită. Pedepsele sunt drastice

Un tribunal din Franţa a decis că folosirea telefoanelor mobile în interiorul maşinii este interzisă chiar şi atunci când vehiculul este oprit.

Şoferii pot fi sancţionaţi dacă folosesc un smartphone cu o singură excepţie: dacă maşina este parcată într-un loc amenajat cu acest scop.

Pedepsele sunt extrem de drastice: amenda poate ajunge până la 135 de euro şi le va aduce şoferilor şi trei puncte de penalizare.

Franţa a înăsprit măsurile luate pentru conducere periculoasă ca urmare a creşterii numărului de accidente rutiere după decenii de declin constant. Recent, în această ţară a fost redusă limita de viteză pe drumurile cu două benzi de circulaţie de la 90 la 80 de kilometri pe oră.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.