Ţara unde este cel mai uşor să-ţi deschizi o afacere

Postat la 27 octombrie 2016 1325 afişări

Ţara unde este cel mai uşor să-ţi deschizi o afacere

Banca Mondială urmăreşte îndeaproape toate schimbările ce au loc în mediile de business din cele 190 de ţări analizate şi în fiecare an stabileşte un top cu ţările cele mai prietenoase cu mediul de afaceri.

Anul acesta, Noua Zeelandă a ieşit pe primul loc, devansând-o pe Singapore care a opţinut această distincţie anul trecut, scrie Fortune.

Motivul principal invocat pentru această alegere este relaxarea fiscală, dar şi uşurinţa cu care se înfiinţează o companie, văzut de unii ca fiind un aspect alarmat datorită faptului că astfel s-ar putea spăla mai uşor banii. În trecut, o reţea de firme din Noua Zeelandă a păcălit mai mulţi investitori chinezi reuşit să le fure milioane de dolari în urma unei scheme piramidale numită "EuroFX", potrivit Reuters.

De asemenea, mai multe firme din Noua Zeelandă au fost implicate în scandalul Panama Papers.   

"Vrei o jurisdicţie care are o reputaţie bună şi care nu pune prea multe întrebări atunci când îţi înfiinţezi o companie aici", a spus Jason Sharman, expert în spălarea de bani şi co-autor al căţii Global Shell Games.

Podiumul este încheiat de Singapore şi Danemarca, urmat de Hong Kong şi China.

România, pe de altă parte, ocupă poziţia 36 în clasament, cu un punctaj total de 74,26 puncte, după Kazahstan. Astfel România devansează ţări precum Bulgaria (39), Ungaria,(41), Italia(50) sau Turcia (69), dar se situează în urma unor ţări precum Polonia, (24), Cehia (27), Slovenia (30), Slovacia (33) sau Kazahstan (35).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.