Ţara unde criza creată de coronavirus atinge cote alarmante. Locuitorii care au simptome de coronavirus şi refuză să se auto-izoleze pot primi o condamnare la 21 de ani de închisoare pentru „omor intenţionat"

Postat la 13 martie 2020 19757 afişări

Ţara unde criza creată de coronavirus atinge cote alarmante. Locuitorii care au simptome de coronavirus şi refuză să se auto-izoleze pot primi o condamnare la 21 de ani de închisoare pentru „omor intenţionat"

Italienii cu simptome de coronavirus care refuză să se auto-izoleze ar putea primi o condamnare la 21 de ani de închisoare pentru „omor intenţionat”.  dacă se aventurează afară, în ciuda carantinei, provocând moartea altor oameni, scriu cei de la Daily Mail. Pacienţii cu coronavirus au primit ordin să rămână în interior, ameninţaţi cu o amendă de 206 de euro - dar s-ar putea confrunta cu acuzaţii mult mai grave dacă infectează pe cineva.

Cea mai severă acuzaţie, de „crimă rău intenţionată”, le-ar putea atrage o pedeapsă cu închisoarea de până la 21 de ani, potrivit unei publicaţii italiene, în timp ce persoanele care împrăştie virusul ar putea fi în continuare acuzate de conduită incorectă, chiar dacă nimeni nu este ucis.

Mass-media italiană a comparat posibilele acuzaţii cu pedepsele pentru răspândirea HIV prin relaţiile sexuale neprotejate în mod deliberat - acuzaţie care a determinat ca un bărbat să fie închis timp de 24 de ani la Roma în 2017.

Ultimele măsuri luate în Italia au vizat închiderea tuturor magazinelor, cu excepţia farmaciilor şi magazinelor alimentare. Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunţat noaptea trecută ultimul val de restricţii, dispunând ca barurile, pub-urile şi restaurantele să fie închise timp de două săptămâni.

„Mulţumesc tuturor italienilor care fac sacrificii. Dovedim că suntem o naţiune grozavă”, a spus Conte.

Oraşele italiene devin „de nerecunoscut”, cu faimoasele pieţe din Roma, Florenţa şi Veneţia, goale, cu excepţia lucrătorilor de la salubritate care le stropesc cu dezinfectant.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primire,
italieni,
infectare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.