Ţara în care este ilegal să îi plăteşti pe bărbaţi mai mult decât pe femei

Autor: Ioana Matei Postat la 09 ianuarie 2018 219 afişări

O nouă lege introdusă în Islanda face să fie ilegal ca bărbaţii să fie plătiţi mai bine decât femeile. Noua lege a intrat în vigoare în prima zi a anului 2018, potrivit aljazeera.com.

Ţara în care este ilegal să îi plăteşti pe bărbaţi mai mult  decât pe femei

Sub noile legi, companiile şi noile agenţii guvernamentale care angajează cel puţin 25 de oameni vor trebui să obţină certificare guvernamentală pentru politicile lor de salarizare egală. Cei care nu vor dovedi egalitatea salariilor vor plăti amenzi.

”Legislaţia este un mecanism prin care companiile şi organizaţiile trebuie să evalueze fiecare loc de muncă din companie şi să obţină o certificare după ce confirmă faptul că plătesc femeile şi bărbaţii în mod egal”, spune Dagny Osk Aradottir Pind, membru al consiliului director al Asociaţiei pentru Drepturile Femeilor din Islanda. ”Este un mecanism prin care ne asigurăm că femeile şi bărbaţii sunt plătiţi în mod egal”, a spus ea pentru Al Jazeera.

În Islanda locuiesc aproximativ 323.000 de oameni; compania are o economie puternică; printre industriile de bază se numără turismul şi industria piscicolă. În ultimii nouă ani, a fost declarată de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum - WEF) drept ţara cel mai orientată spre egalitatea de gen. Alături de aceasta, în top, se numără şi Norvegia, Finlanda, Rwanda şi Suedia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.