Ţara europeană care face eforturi să scape de persoanele care dorm pe străzi. Până în 2027 vor să elimine complet această problemă

Autor: Andra Stroe Postat la 02 aprilie 2018 249 afişări

Guvernul englez speră să înjumătăţească numărul celor care trăiesc pe străzi până în 2022, şi să elimine complet această problemă până în 2027.

Ţara europeană care face eforturi să scape de persoanele care dorm pe străzi. Până în 2027 vor să elimine complet această problemă

Autorităţile au hotărât să ofere finanţare dintr-un fond de aproape 35 de milioane de euro consiliilor care au cel mai mare număr de persoane fără adăpost, pentru a combate această situaţie.

„Nimeni nu ar trebui vreodată să fie nevoit să doarmă pe străzi. Este de neconceput, în societatea britanică modernă. Guvernul este determinat să înlăture acest fenomen odată pentru totdeauna”, a declarat Sajid Javid, secretarul comunităţilor.

În prezent, în Anglia sunt în jur de 4.700 de persoane fără adăpost, iar ministrul însărcinat cu această problemă, Heather Wheeler, a promis să demisioneze dacă numărul va creşte în timpul mandatului său.

Printre măsurile luate de autorităţi, cel mai important pas vizează construirea mai multor locuinţe sociale. De asemenea, un fond de aprox. 115.000 de euro va fi alocat pregătirii asistenţilor sociali care se ocupă de oamenii fără adăpost, pentru ca aceştia să îşi poată îmbunătăţi abilităţile, dar se urmăreşte şi sporirea activităţilor caritabile şi de voluntariat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.