Ţara din zona euro care intră în recesiune. Un milion de români lucrează acolo

Postat la 02 februarie 2019 58 afişări

Ţara din zona euro care intră în recesiune. Un milion de români lucrează acolo

Economia Italiei intră în recesiune tehnică după ce datele oficiale arată că aceasta s-a contractat cu 0,2% în ultimul trimestru din 2018, potrivit The Guardian.

Această evoluţie vine după o contractare de 0,1% înregistrată în trimestrul iulie-septembire 2018, ceea ce înseamnă că Italia a intrat în recesiune tehnică.

„Schimbarea trimestru pe trimestru este rezultatul unei scăderi a valorii adăugate generate de agricultură, sectorul forestier şi pescuit, cumulat cu un declin al valorii adăugate din industrie”, transmite corpul de statistică, Istat.

Zona euro a transmis o creştere de 0,2% pentru ultimul trimestru din 2018, cea mai slabă creştere din ultimii patru ani.

Asta înseamnă că zona euro s-a dezvoltat doar cu 1,2% în comparaţie cu T4 2017.

Citiţi mai mult pe zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
intrare,
italia,
recesiune,
zona euro,
incepere,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.