Ţara care vrea să facă programul de lucru de 4 zile pe săptămână. Rezultatele surpriză după primele experimente

Postat la 18 decembrie 2018 231 afişări

Grey New York, o agenţie de publicitate deţinută de WPP, a lansat un program în aprilie prin care permite angajaţilor să lucreze patru zile pe săptămână pentru 85% din salariul întreg.

Ţara care vrea să facă programul de lucru de 4 zile pe săptămână. Rezultatele surpriză după primele experimente

Dan Schawbel, director al Future Workplace, care a realizat sondajul citat mai sus, spune că se aşteaptă ca ideea să prindă în rândul mai multor companii şi ţări, dar că acest lucru nu se va întâmpla probabil în ţara sa. „Cred că America va fi ultima ţară care să acorde dimineţi de luni libere pentru că ne-am obişnuit prea mult cu acest mod de a munci“.

 

Ungaria este o ţară în care ideea nu va prinde cu siguranţă. Zilele trecute, guvernul ungar a înaintat pe neaşteptate şi fără consultări parlamentului un proiect de lege care majorează numărul de ore de lucru suplimentare de la 250 la 400, adică la 8 ore pe săptămână, şi le permite angajatorilor să aştepte trei ani pentru plata muncii suplimentare.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.