ŢARA care se poate plânge că are prea MULŢI turişti. Ce soluţie au găsit autorităţile pentru a nu-i da afară pe vizitatori

Postat la 24 octombrie 2017 397 afişări

Capitala din ce în ce mai populară a Olandei, care atrage anual peste 14 milioane de vizitatori, devine tot mai creativă atunci când vine vorba de valul de turişti care a luat cu asalt oraşul Amsterdam, scrie Independent.

ŢARA care se poate plânge că are prea MULŢI turişti. Ce soluţie au găsit autorităţile pentru a nu-i da afară pe vizitatori

"Suntem un oraş deschis, tolerant", a declarat Geerte Udo, directorul de turism din Amsterdam. "Cum să vă imaginaţi vreodată că am putea spune:" Nu sunteţi bineveniţi aici! ", a declarat aceasta, potrivit Independent.

Udo şi echipa ei din Amsterdam, care supraveghează turismul oraşului, şi-au petrecut ultimii doi ani încercând să îndepărteze subtil turiştii de la atracţiile cele mai populare, cum ar fi Districtul Red Light şi Cartierul Muzeelor. Ei s-au folosit de datele stocate pe un cip care face parte din reţeaua Amsterdam City Card, pentru a analiza comportamentul turistic al vizitatorilor şi pentru a elabora modalităţi de a-l schimba pentru a uşura descongestionarea.

"Putem vedea exact cum se comportă aceşti oameni", a spus Udo. "Toată lumea vine în oraş şi merge dimineaţa la Muzeul Van Gogh, apoi ia o barcă şi se plimbă pe canal după-amiaza."

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.