Ţara care le interzice parlamentarilor să îşi angajeze membrii familiei

Postat la 27 iulie 2017 70 afişări

Politicienii francezi nu vor mai avea dreptul să-şi angajeze soţiile sau copiii ca asistenţi în Parlament, conform normelor adoptate joi ca răspuns la scandalul în care au fost implicaţi fostul premier Francois Fillon şi soţia acestuia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Ţara care le interzice parlamentarilor să îşi angajeze membrii familiei

Legea, una dintre primele care au fost aprobate de la alegerea preşedintelui Emmanuel Macron în luna mai, se va aplica miniştrilor şi membrilor Parlamentului, aducând Franţa în concordanţă cu legislaţia multor state europene în această privinţă.

Clauzele esenţiale ale legislaţiei au fost votate de către membrii Adunării Naţionale în zilele de miercuri şi joi. Potrivit datelor existente, aproximativ unul din şase membri ai Parlamentului francez are un membru al familiei angajat în calitate de asistent.

"Membrii Parlamentului sunt acolo să adopte legi nu să distribuie subvenţii şi salarii", a declarat ministrul francez de Justiţie, Nicole Belloubet.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.