Ţara care interzice concedierile, în perioada crizei COVID-19, şi oferă 800 euro/lună angajaţilor care nu pot merge la lucru. Plan de 2 mld. euro pentru companiile afectate

Postat la 18 martie 2020 76466 afişări

Ţara care interzice concedierile, în perioada crizei COVID-19, şi oferă 800 euro/lună angajaţilor care nu pot merge la lucru. Plan de 2 mld. euro pentru companiile afectate

Guvernul grec a anunţat miercuri un pachet de măsuri economice extraordinare, în valoare de 1,8 miliarde euro, pentru a contracara impactul crizei provocate de coronavirus, potrivit platformei gtp.gr. 

Între măsurile adoptate se numără şi interzicerea disponibilizărilor în companiile afectate, potrivit anuntului făcut de premierul grec Kyriakos Mitsotakis. 

De asemenea, ministrul finanţelor, Christos Staikouras, a anunţat că afacerile nevoite să se închidă vor primi ajutoare de stat dacă îşi păstrează angajaţii. 

Astfel, printre principalele măsuri se află plata a 800 de euro, în luna aprilie, pentru aproape jumătate de milion de angajaţi care nu pot merge la muncă deoarece angajatorii lor au fost obligaţi să îşi închidă businessurile.

Guvernul interzice, în plus, magazinelor şi unităţilor care au trebuit să se închidă să nu concedieze angajaţii. Orice disponibilizare va fi considerată nulă, a declarat ministrul Muncii, Yannis Vrutsis.

Grecia a înregistrat peste 400 de infecţii cu coronavirus şi cinci decese din cauza COVID-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
companii,
concedieri,
criza,
interzicere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.