Ţara care este tot mai SUFOCATĂ de coronavirus. Numărul îmbolnăviţilor este mai mare decât cel al Chinei şi Italiei

Autor: Andra Stroe Postat la 27 martie 2020 5887 afişări

Ţara care este tot mai SUFOCATĂ de coronavirus. Numărul îmbolnăviţilor este mai mare decât cel al Chinei şi Italiei

Statele Unite au acum mai multe cazuri confirmate de coronavirus decât orice altă ţară, cu peste 85.500 de teste pozitive, scrie BBC. Potrivit ultimelor cifre colectate de Universitatea Johns Hopkins, SUA au depăşit China (81.782 cazuri) şi Italia (80.589). Dar, cu aproape 1.300 de victime ale COVID-19, numărul de decese din SUA rămâne în urma Chinei (3.291) şi a Italiei (8.215). Statisticile sumbe vin după ce preşedintele Donald Trump a prezis, în urmă cu puţin timp, că naţiunea va reveni la lucru „destul de repede”.

Cum a reacţionat Casa Albă?

Întrebat despre cele mai recente cifre în timpul conferinţei de presă de seara trecută, de la Casa Albă, preşedintele Trump a declarat că este „un tribut adus cantităţii de teste pe care le facem”.

Vicepreşedintele Mike Pence a declarat că testele de coronavirus sunt acum disponibile în toate cele 50 de state şi peste 552.000 de teste au fost efectuate la nivel naţional.

Trump a pus la îndoială şi cifrele raportate de Beijing, spunând reporterilor: „Nu ştiţi care sunt numerele din China”. Mai târziu însă, a replicat că a avut o „conversaţie foarte bună” cu preşedintele Chinei, Xi Jinping. „China a trecut prin multe şi a dezvoltat o foarte bună cunoaştere a virusului. Lucrăm strâns împreună. Mult respect!" Preşedintele SUA şi-a stabilit un obiectiv foarte criticat – 12 aprilie, pentru redeschiderea activităţii ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
sua,
cazuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.