Ţara care a ajuns într-o situaţie disperată. Preţurile au explodat, iar acum o cafea costă cu 6000% mai mult decât era anul trecut

Postat la 05 aprilie 2018 10832 afişări

Ţara care a ajuns într-o situaţie disperată. Preţurile au explodat, iar acum o cafea costă cu 6000% mai mult decât era anul trecut

Venezuela se află într-o situaţie economică îngrijorătoare, iar preţul unui produs de bază, consumat zilnic de venezueleni, a ajuns să aibă un preţ astronomic. 

 

În plin colaps economic, Venezuela refuză să publice statistici, aşa că site-ul Bloomberg a creat o statistică proprie pentru a măsura inflaţia. Conform indicelui Bloomberg Cafe Con Leche, preţul unei ceşti de cafea a crescut, în ultimele 12 luni, cu 6,567%. 

 

Astfel, de la 1.800 de bolivari (aprox. 0.036 de dolari), a crescut la 120.000 bolivari ( 2,4 dolari). Touşi, pe piaţa neagră din Venezuela, unde se foloseşte sistemul de conversie bizantin, asta înseamnă mai puţin de 0.50 dolari.

 

 

Chiar dacă statistica este departe de a fi la fel de sofisticată ca indicii de preţ convenţionali, totuşi, este tangibilă, şi datorită faptului că monitorizează un produs consumat zilnic de venezueleni, oferă o viziune unică, apropiată de situaţia din ţară. 

Cum a ajuns o ţară care era de 12 ori mai bogată decât China să fie MĂCINATĂ de SĂRĂCIE şi CONFLICTE. Zeci de oameni au ucis o vacă cu pietre pentru că mureau de foame - FOTO

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.