Tandemul Rusia-China trece la acţiune! Anunţul care va deranja foarte tare SUA: "Au luat o decizie oarbă"

Autor: Bogdan Stanescu Postat la 12 octombrie 2016 3192 afişări

China şi Rusia vor intensifica exerciţiile militare antirachetă, următoarea serie de manevre comune urmând să aibă loc la începutul anului 2017, în contextul în care Moscova şi Beijingul exprimă preocupare privind elementele antibalistice instalate de SUA în Europa şi în Coreea de Sud.

Tandemul Rusia-China trece la acţiune! Anunţul care va deranja foarte tare SUA: "Au luat o decizie oarbă"

Armatele Chinei şi Rusiei au efectuat primele exerciţii comune antirachetă în luna mai, în contextul planului american de a instala Terminalul pentru apărare la altitudine (THAAD) în Coreea de Sud.

Marţi, China şi Rusia au anunţat că vor organiza o nouă serie de exerciţii antibalistice comune la începutul anului 2017, conform ziarului Global Times, citat de agenţia China Nouă.

"Decizia oarbă a Statelor Unite de a instala sisteme antirachetă care nu sunt necesare, în tentativa de a obţine superioritate militară absolută, afectează inevitabil echilibrul strategic global şi încrederea strategică", afirmă generalul Cai Jun, un oficial din cadrul Comisiei militare a Statului Major al armatei chineze.

CITEŞTE INTEGRAL ARTICOLUL AICI

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
rusia,
exercitii militare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.