Tânărul moştenitor al celui mai mare imperiu de bijuterii din lume. „Trebuie să demonstreze ce poate”

Postat la 18 februarie 2017 140 afişări

Una dintre cele mai bogate dinastii din Hong King se pregăteşte pentru tranziţia conducerii, care poate susţine sau nu zicala ce spune că afacerile de familie nu durează mai mult de trei generaţii.

Tânărul moştenitor al celui mai mare imperiu de bijuterii din lume. „Trebuie să demonstreze ce poate”

Adrian Cheng, fost student la Harvard şi moştenitorul companiilor gigant New World Development Co. Şi Chow Tai Fook Jewellery Group, se află în lumina reflectoarelor după ce tatăl său, Henry, în vârstă de 69 de ani, s-a retras din cauza unei probleme de sănătate nespecificate. Companiile au refuzat să comenteze subiectul mediatizat, însă se zovoneşte că seniorul Cheng ar fi avut un atac cerebral.

Când urmaşul său de 36 de ani va prelua ştafeta, va fi responsabil de un conglomerat ce controlează unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi deţinători de proprietăţi imobiliare din oraş, conduce Crayle Hotel din New York şi operează un lanţ de bijuterii care generează venituri cu aproximativ 80% mai mari decât Tiffany&Co la nivel global. În prezent, familia sa controlează patru companii listate la bursă cu o valoare de piaţă totală de peste 25 de milioane de dolari. Aşadar, dacă Cheng va prelua acum conducerea acestora va trebui să facă faţă profitabilităţii în scădere a principalei afaceri a familiei şi scăderea cererii pentru bijuterii fine. O altă provocare este menţinerea relaţiilor pe care urmaşii săi le-au construit de-a lungul anilor şi să reconstruiască încrederea investitorilor.

„Trebuie să demonstreze ce poate” spune Joseph P.H. Fan, un profesor de la Universitatea din Hong Kong care a studiat stilul de conducere a companiei în ultimii 20 de ani. „Nu va trebui să fie un autocunoscător în lumea afacerilor, de asta se va ocupa echipele sale, însă va trebui să demonstreze că e capabil să menţină o unitate”. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.