Tânărul manager care conduce departamentul financiar al Asirom

Autor: Ioana Matei Postat la 23 august 2017 659 afişări

Dan Gătăianţu este chief financial officer şi membru al directoratului în cadrul Asirom Vienna Insurance Group (VIG), fiind responsabil de conservarea activelor, înregistrările contabile şi respectarea cerinţelor de natură contabilă şi fiscală, asigurând totodată funcţionarea eficientă şi susţinută a departamentului financiar al companiei.

Tânărul manager care conduce departamentul financiar al Asirom

 Absolvent al Universităţii din Viena, licenţiat în ştiinţe sociale şi economice, Dan Gătăianţu are o experienţă de aproape 10 ani în domeniul asigurărilor, perioadă în care a ocupat diverse funcţii strategice şi de management în cadrul VIG. El face parte din conducerea Asirom VIG din vara anului trecut, iar recent a fost ales membru în Consiliul Director al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). „Ultimii 10 ani petrecuţi în cadrul Vienna Insurance Group au jucat un rol important şi definitoriu în formarea mea profesională. Am avut şansa de a gestiona o varietate de responsabilităţi şi proiecte, atât în România şi în Austria, cât şi în alte ţări de importanţă strategică pentru VIG. Acest lucru m-a ajutat să dezvolt o perspectivă coerentă şi de ansamblu asupra industriei de asigurări, precum şi o viziune strategică”, îşi descrie Gătăianţu experienţa din cadrul companiei.

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piaţă, cu peste 25 de ani de activitate în România. Compania are o reţea naţională de 138 de agenţii, 1.900 de agenţi activi şi peste 300 de parteneri externi. Anul trecut, Asirom VIG a înregistrat un profit de 3,93 milioane lei şi un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă) de 1,07 miliarde lei, în creştere cu 45% faţă de anul anterior. De asemenea, compania a înregistrat o rată de solvabilitate de 145%, conform Solvency II, una dintre cele mai mari din piaţă. Volumul total al activelor financiare ale Asirom VIG a urcat anul trecut cu 42,5%, până la 1,35 miliarde lei.

DAN GĂTĂIANŢU

38 DE ANI

CHIEF FINANCIAL OFFICER ŞI MEMBRU AL DIRECTORATULUI, ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP (VIG)

VOLUM VENITURI DIN PRIME 2016*: 1,07 MLD. LEI   /   PROFIT NET 2016: 3,93 MIL. LEI

NUMĂR DE ANGAJAŢI: 1.900 AGENŢI ACTIVI

*LA NIVEL AGREGAT, ASIGURĂRI GENERALE ŞI ASIGURĂRI DE VIAŢĂ

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.