Tânăra care, din dorinţa de a-şi salva bunica, a inventat un dispozitiv medical care va ajuta 70 de milioane de oameni

Autor: Ioana Matei Postat la 09 septembrie 2016 17367 afişări

Tânăra care, din dorinţa de a-şi salva bunica, a inventat un dispozitiv medical care va ajuta 70 de milioane de oameni

Anul 2013 a fost unul de cotitură pentru o tânără din Polonia, după ce bunica sa s-a îmbolnăvit de demenţă. Simptomele acestei boli aduc numeroase neplăceri membrilor apropiaţi ai familiei - persoana în cauză are probleme de gândire şi care o fac să nu îşi amintească chiar şi cele mai simple informaţii necesare pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Totodată, pot să aibă probleme emoţionale, de limbaj şi legate de motivaţie. Cea mai comună formă a demenţei este Alzheimerul.

Cea mai comună formă a demenţei este Alzheimerul, cauza problemelor zilnice pentru câteva milioane de familii din toată lumea. După ce s-a confruntat cu aceste probleme, Edyta Kocyk - în prezent o femeie de afaceri de succes din Polonia, a inventat un dispozitiv medical pentru a face viaţa mai uşoară celor ca ea.  

Persoanele bolnave de demenţă/Alzheimer nu pot să trăiască singure, iar cel mai important lucru pentru ele este să primească îngrijire specială de la membrii familiei care, de multe ori, nu pot renunţa la locul lor de muncă pentru a face acest lucru. Astfel, Edyta s-a gândit la un dispozitiv care ar putea să o ajute să îşi monitorizeze bunica de la distanţă.

Anul următor, a găsit un partener de afaceri, Michael Pizon, cu care a început să lucreze la realizarea dispozitivului cunoscut în prezent drept Sidly Care - o brăţară, care vine şi cu o aplicaţie online. Aceasta combină funcţiile mai multor dispozitive medicale şi oferă măsurători exacte pentru membrii familiei sau persoanele care asistă persoanele bolanve. Proiectul s-a dovedit a fi unul de succes, a dobândit premii pentru inovaţie şi certificări medicale.

Previziunile arată că în societatea noastră din ce în ce mai îmbătrânită, numărul oamenilor care suferă de demenţă/Alzheimer va creşte de la 46 de milioane în prezent, la 74.7 milioane în 2030 şi 131,5 milioane în 2050.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutare,
dispozitiv,
inventie,
medici,
oameni,
salvare,
tanara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.