Taiwanul anunţă exerciţii de apărare, simulând respingerea unei invazii chineze

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 august 2022 14 afişări

Taiwanul anunţă exerciţii de apărare, simulând respingerea unei invazii chineze

Armata taiwaneză va organiza săptămâna aceasta exerciţii de autoapărare, simulând respingerea unei eventuale invazii chineze, afirmă oficiali de la Taipei, în contextul în care manevrele Chinei se vor încheia luni, informează cotidianul Le Figaro.

Armata chineză a efectuat, ca reacţie la vizita la Taipei a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, cele mai ample exerciţii aeriene şi maritime din jurul Taiwanului. Manevrele militare din jurul Taiwanului ar urma să se încheie luni, dar ar putea continua în format limitat şi de rutină în anumite zone.

În replică, armata taiwaneză va lansa propriile exerciţii militare. "Ne vom antrena să simulăm contracararea atacurilor inamice asupra Taiwanului", a declarat luni Lou Woei-Jye, un purtător de cuvânt al Forţelor Maritime taiwaneze.

Exerciţiile vor avea loc în regiunea Pingtung, situată în extremitatea sudică a Taiwanului, şi vor implica simulări de contracarare a debarcărilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
taiwan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.