Suspiciuni de efectuare a unui nou test nuclear în Coreea de Nord. Un cutremur s-a produs în zona poligonului Punggye-Ri

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 septembrie 2017 257 afişări

O mişcare telurică de 3,4 grade a fost depistată sâmbătă în Coreea de Nord, anunţă autorităţile chineze, putând fi vorba de un cutremur sau de un test nuclear, relatează BBC News online.

Potrivit autorităţilor chineze, epicentrul seismului a fost în zona unui poligon pentru testarea armelor nucleare.

"Există suspiciuni privind producerea unei explozii", au declarat experţi chinezi citaţi de agenţia de ştiri China Nouă.

Însă specialişti sud-coreeni cred că ar putea fi un cutremur natural.

Mişcarea telurică a fost la nivelul solului, în provincia nord-coreeană Hamgyong, unde se află poligonul nuclear militar Punggye-Ri, a anunţat Agenţia seismologică din Coreea de Sud. Experţii sud-coreeni cred că este un fenomen natural, întrucât nu au fost depistate unde specifice exploziilor.

Specialiştii Organizaţiei Tratatului pentru Interzicerea Testelor Nucleare analizează "activitatea seismică neobişnuită de magnitudine redusă" din Coreea de Nord, a transmis directorul instituţiei, Lassina Zerbo.

Coreea de Nord a efectuat al şaselea test atomic pe 3 septembrie, incident condamnat vehement de comunitatea internaţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE NORD,
CUTREMUR,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.