Surse NBC: Donald Trump a propus suplimentarea semnificativă a arsenalului nuclear

Postat la 11 octombrie 2017 202 afişări

Donald Trump, preşedintele SUA, a propus în iulie suplimentarea în mod substanţial a arsenalului atomic american, afirmă surse citate de NBC News, dar liderul de la Casa Albă a negat informaţiile, susţinând că este vorba de o "ştire falsă".

Surse NBC: Donald Trump a propus suplimentarea semnificativă a arsenalului nuclear

Trei oficiali prezenţi la întrevedere au declarat sub protecţia anonimatului că preşedintelui i s-au arătat date despre arsenalul atomic american din anii 1960, care era la nivelul de 32.000 de ogive nucleare. Acum, Statele Unite au, potrivit Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani, aproximativ 4.000 de ogive nucleare active. Donald Trump a declarat atunci că ar vrea revenirea la nivelul din anii 1960, relatează NBC News.

Donald Trump a declarat în februarie, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, că vrea ca Statele Unite să aibă un arsenal nuclear "la cel mai înalt nivel".

În cursul întrevederii din iulie, membri ai Administraţiei de la Washington, inclusiv şeful Statului Major Interarme şi Rex Tillerson, secretarul de Stat, au exprimat surprindere şi i-au explicat lui Donald Trump că arsenalul nuclear nu poate fi suplimentat. Pe fondul disensiunilor de la această întrevedere, Rex Tillerson a comentat că Donald Trump este "imbecil", au explicat oficiali prezenţi.

Donald Trump a negat, miercuri, informaţiile publicate de NBC News. "Fals @NBCNews a fabricat o ştire că aş fi vrut multiplicarea de zece ori a arsenalului nuclear american. Pură ficţiune, fabricată pentru a calomnia. NBC = CNN!", a reacţionat Donald Trump prin Twitter.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.