Surpriză majoră pentru şoferi: Plata amenzilor s-ar putea face în 15 zile în loc de 48 de ore

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 mai 2018 5865 afişări

Surpriză majoră pentru şoferi: Plata amenzilor s-ar putea face în 15 zile în loc de 48 de ore

Mai mulţi parlamentari PSD vor să mărească termenul în care cei care primesc amenzi contravenţionale pot să le achite la jumătate, de la 48 de ore la 15 zile, unul dintre motive fiind că acest lucru ar duce la o creştere a încasărilor la buget şi la degrevarea instanţelor de judecată.

”Prin prezenta propunere legislativă urmărim modificarea termenului de 48 de ore, termen în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ (Ordonanţa de Urgenţă 2/2001 - n.r.), cu un termen de 15 zile calendaristice, termen pe care îl considerăm rezonabil. Considerăm că prin modificarea termenului în sensul măririi perioadei în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege va conduce la o creştere a încasărilor la buget şi la degrevarea instanţelor de judecată de cauzele având ca obiect contestaţiile împotriva sancţiunilor contravenţionale primite, procese care îngreunează desfăşurarea cu celeritate a celorlalte cauze aflate pe rolul acestora”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Este oficial: Tinerii români, vor putea circula gratuit cu trenul prin Europa. Cum puteţi obţine permisele de călătorie

Cum s-ar putea debloca Bucureştiul? Soluţia unuia dintre cei mai buni arhitecţi din România

Tăriceanu ştie cine îl poate învinge pe Iohannis la prezidenţiale. Propunerea aşteaptă acordul lui Dragnea

În prezent, OG 2/2001 prevede că persoana care săvârşeşte o abatere contravenţională şi este sancţionată cu amendă, o poate achita pe loc sau poate achia jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia.

Senatul este primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMENZI,
PROIECT,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.