SURPRIZA Guvernului pentru TOŢI ROMÂNII care au un salariu de 2.000 de lei

Postat la 19 octombrie 2017 592 afişări

Promis insistent de PSD impozitul zero pe salariile de până în 2.000 de lei nu va fi implementat de anul viitor, a anunţat ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.

SURPRIZA Guvernului pentru TOŢI ROMÂNII care au un salariu de 2.000 de lei

De anul viitor, impozitul va scădea de la 16% la 10% pentru absolut toate veniturile, dar neimpozitarea salariilor de până la 2.000 de lei nu va mai fi implementată în această perioadă şi până la sfârşitul anului. Guvernul îşi menţine, totodată, decizia de a transfera contribuţiile sociale integral de la angajator la angajat, a spus Ionuţ Mişa, într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul Finanţelor a menţionat, însă, că pentru categoriile de muncă clasele I şi a II-a angajatorul va avea în continuare obligaţia să plătească contribuţiile. „Rămâne în continuare obligativitatea ca angajatorul să declare la stat suma reprezentând contribuţiile angajatului, angajatul nu are nicio obligaţie în plus”, a precizat Ionuţ Mişa.

De asemenea, se vor reduce contribuţiile sociale, de la 39% la 35%.

Întrebat dacă sunt pregătite firmele pentru transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, ministrul a răspuns: „Da, eu nu cred că este vreo problemă din acest punct de vedere, termenul se ştia de mult timp, măsura era prevăzută în programul de guvernare”.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.