SURPRIZĂ de la ANAF: Operaţiunea ”Iceberg”, unul dintre cele mai temute nume de cod

Postat la 13 februarie 2019 11960 afişări

ANAF analizează în acest moment în cadrul operaţiunii Iceberg 487 de contribuabili „mari şi mijlocii”, iar în momentul în care analiza de risc asupra acestora va fi finalizată, administraţia va trimite controale fiscale în funcţie de caz, explică Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte ANAF, în cadrul conferinţei anuale de taxe organizată de PwC România.

SURPRIZĂ de la ANAF: Operaţiunea ”Iceberg”, unul dintre cele mai temute nume de cod

„În cadrul opearţiunii Iceberg este vorba despre contribuabilii care figurează cu cele mai mari riscuri în evidenţele noastre. În acest moment avem în analză 487 de contribuabili mari şi mijlocii cu riscuri estimate, unde în funcţie de concretizare vom dispune efectuarea inspecţiilor sau nu. Acum lucrăm în zona de analiză de risc”, spune Virgil Pîrvulescu, vicepreşedinte ANAF.

 

În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din spe­cialişti din cadrul Agenţiei, care va iniţia verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispoziţiile Codului de procedură fiscală, precum şi a legislaţiei din domeniu, au detaliat reprezentanţii ANAF luna trecută.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
contribuabili,
operatiune,
riscuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.