Ţara unde supermarketurile au decis să renunţe la ambalajele din plastic şi să împacheteze produsele în frunze

Autor: Andra Stroe Postat la 26 iunie 2019 221 afişări

Reducerea plasticului şi educarea oamenilor în legătură cu schimbările şi problemele globale de mediu cu care ne confruntăm în prezent au devenit unele dintre obiectivele principale ale societăţii de astăzi.

Ţara unde supermarketurile au decis să renunţe la ambalajele din plastic şi să împacheteze produsele în frunze

Deşi mulţi dintre noi cred că reciclarea ar putea rezolva problema, continuă încă să utilizeze plasticul. În 2013, 254 milioane de tone de deşeuri au fost produse numai în Statele Unite, şi doar în jur de 30% au fost reciclate. Aceasta înseamnă că restul a ajuns într-un depozit de deşeuri şi va rămâne acolo timp de până la 1000 de ani, creând gaze toxice şi poluând pământul, sau va ajunge în ocean, unde va ucide numeroase creaturi nevinovate. Deoarece majoritatea dintre noi nu înţeleg gravitatea situaţiei, sarcina de a educa oamenii şi de a le deschide ochii pentru a înţelege că pentru ca ambalajele pe care le folosim doar câteva secunde să se descompună necesită un timp îndelungat, de până la 1000 de ani, este extrem de importantă.

Până de curând, alte state plateau să îşi trimită deşeurile în China, peste 30% din deşeurile din întreaga lume ajungând aici, de unde şi naşterea unei păreri larg răspândite conform căreia ţările asiatice sunt responsabile pentru crearea celei mai mari cantităţi de deşeuri din lume. Ţările asiatice, inclusiv Vietnamul şi Thailanda, caută acum modalităţi de a găsi un nou material pentru împachetarea produselor, cu scopul de a elimina ambalajele din plastic.

Reprezentanţii unui magazin thailandez, Rimping Supermarket, au găsit un înlocuitor original şi eco-friendly pentru ambalajele din plastic, aşa că au început să împacheteze produsele în frunze. Ei s-au gândit şi să posteze ideea pe Internet, în speranţa că o vor adopta şi alte companii. Oamenii din întreaga lume au apreciat iniţiativa lor, iar postarea a făcut înconjurul lumii, fiind distribuită de 17.000 de ori, cu peste 3,5 milioane de vizualizări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plastic,
ambalaje,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.