Superman renunta la cetatenia americana. Ce l-a suparat pe super-erou?

Autor: Ana Raduta Postat la 23 mai 2011 26 afişări

Superman, cel mai cunsocut super-erou din lume, si-a anuntat planurile de a renunta la cetatenia americana. Autoritatile americane sunt de vina – l-au transformat pe erou intr-un pion al strategiilor de politica externa.

"Vreau sa ma adresez Natiunilor Unite penrtru a le informa ca intentionez sa renunt la cetatenia americana. M-am saturat ca numele si actiunile mele sa fie folosite ca instrumente de politica externa", a declarat Superman, intr-o poveste scrisa de David S. Goyer.

Superman, ultimul supravietuitor al planetei Krypton, a aparut pentru prima oara in Action Comics #1 in 1938. Povestea lui incepe din momentul in care era doar un copil. Dupa ce creste, ajunge sa apere adevarul, justitia si spiritul american. Daca Superman va renunta insa la cetatentie, atunci va trebuie sa-si schimbe motto-ul.

In episodul in care Superman isi anunta planurile de a renunta la cetatenie, eroul apare sustinand un grup de protestatari din Teheran. Este a doua oara cand DC Comics, publisherul Action Comics, utilizeaza nume din viata reala. Pana acum, in loc de New York era folosita denumirea Metropolis (resedinta lui Superman) si Gotham City (resedinta lui Batman). De asemenea, presedintele Statelor Unite ale Americii a fost inlocuit de Lex Luthor, dusmanul lui Superman.

Prima oara cand au mai fost folosite nume reale a fost intr-un episod din Batman, realizat in 1988, cand Joker il ucide pe Robin, fapta pentru care primeste din partea Iranului distinctia de ambasador al Iranului in Statele Unite.

Iranul inca nu a avut nicio reactie la ultimul epidosd in care este invocat, insa este, cu siguranta, unul dintre cele mai controversate episoade ale seriei, potrivit CNN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Superman,
super-erou,
David S. Goyer
/actualitate/superman-renunta-la-cetatenia-americana-ce-l-a-suparat-pe-super-erou-8279998
8279998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.