Sunt unele vaccinuri COVID-19 mai eficiente decât altele?

Postat la 08 aprilie 2021 156 afişări

Sunt unele vaccinuri COVID-19 mai eficiente decât altele?

Un răspuns clar este greu de spus, deoarece nu au fost comparate direct în studii. Dar experţii spun că vaccinurile sunt similare în ceea ce contează cel mai mult: prevenirea spitalizărilor şi a deceselor.

„Din fericire, toate aceste vaccinuri par să ne protejeze de formele severe”, a spus pentru AP dr. Monica Gandhi de la Universitatea din California, San Francisco, citând rezultatele studiilor pentru cinci vaccinuri utilizate în întreaga lume şi un al şaselea care este încă în curs de examinare.

Şi dovezile din lumea reală, pe măsură ce milioane de oameni primesc vaccinurile, arată că toate funcţionează foarte bine.

Cu toate acestea, oamenii s-ar putea întreba dacă unul este mai bun decât altul, deoarece studiile efectuate înainte de lansarea vaccinurilor au constatat niveluri diferite de eficacitate. Problema este că studiile nu compară "mere cu mere".

Vaccinurile cu două doze de la Pfizer şi Moderna, s-au dovedit a fi eficiente cu aproximativ 95% în prevenirea bolilor. Majoritatea studiile pentru aceste vaccinuri au fost efectuate înainte ca mutaţiile coronavirusului să înceapă să circule.

Johnson & Johnson a fost în proporţie de 66% împotriva bolilor moderate până la severe într-un amplu studiu internaţional. Doar în S.U.A., unde a existat o răspândire mai mică a mutaţiilor, a avut o eficienţă de 72%. Mai important a prevenit spitalizarea şi decesul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinuri,
eficienta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.