Summitul G20 a accentuat divergenţele dintre Rusia şi Occident, consideră presa rusă

Autor: Anna Primac Postat la 18 noiembrie 2014 50 afişări

Liderii occidentali reuniţi în weekend la Summitul G20 din Australia l-au primit glacial pe preşedintele rus Vladimir Putin, fapt ce a accentuat divergenţele dintre Rusia şi Occident asupra conflictului din Ucraina, a apreciat luni presa rusă.

Summitul G20 "a demonstrat că Rusia şi Occidentul nu au putut găsi limbă comună", scrie cotidianul Vedomosti.

"Poziţiile Rusiei şi Occidentului rămân ireconciliabile", adaugă cotidianul.

Potrivit acestei publicaţii, "contradicţiile dintre cele două tabere s-au manifestat la summit mai puternic ca niciodată: dacă mai înainte divergenţele erau vizibile la nivel diplomatic, acum ele au fost exprimate în public", scrie Vedomosti.

Potrivit ziarului Kommersant, "criza din Ucraina a transformat summitul într-un club geopolitic de discuţii, unde preşedintele Putin şi opozanţii săi intransigenţi au fost în centrul atenţiei", potrivit Kommersant.

Însă "în pofida presiunilor exercitate de Occident, Moscova a reuşit să realizeze cel mai important scop la summitul G20: să evite un scandal major şi să continue dialogul cu opozanţii cei mai duri", afirmă publicaţia.

Potrivit presei ruse, Putin a anticipat plecarea sa de la summit pentru a evita mai multe critici la adresa sa.

Presa rusă subliniază, de asemenea, că liderul de la Kremlin a fost primit de occidentali "foarte rece" şi a fost "plasat în umbră pe fotografia de grup", scrie cotidianul pro-Kremlin, Izvestia.

În ce priveşte preşedintele rus, "el s-a comportat cu sânge rece", apreciază publicaţia.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reproşându-i implicarea în conflictul separatist din Ucraina, inclusiv în doborârea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morţi, inclusiv 38 de australieni.

El a a plecat de la summit înainte de final, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, din cauza crizei ucrainene. Totuşi, Kremlinul a respins speculaţiile că Putin şi-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali.

Preşedintele american Barack Obama a avertizat ulterior că "izolarea" Rusiei "va continua" dacă preşedintele rus nu va face astfel încât Acordurile de la Minsk să fie respectate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
G20,
/actualitate/summitul-g20-a-accentuat-divergentele-dintre-rusia-si-occident-considera-presa-rusa-13584613
13584613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.