Suma exorbitantă pe care actorii din ”Friends” o primesc anual pentru redifuzarea serialului

Postat la 11 ianuarie 2019 1657 afişări

Deşi s-a terminat acum 15 ani, serialul ”Friends”/”Prietenii tăi” rămâne una dintre cele mai populare producţii TV din toate timpurile.

Suma exorbitantă pe care actorii din ”Friends” o primesc anual pentru redifuzarea serialului

Chiar şi acum, sitcomul continuă să înregistreze încasări uriaşe, din drepturile de redifuzare. Prin urmare, nu doar şefii Warner Bros sunt încântaţi de succesul fără sfârşit al serialului, ci şi actorii care au jucat în rolurile principale.

 

La un moment dat, actorii din ”Friends” câştigau câte un milion de dolari pe episod

 

Când cei şase actori din celebrul sitcom au semnat primele contracte, fiecare dintre aceştia primea câte 22.500 de dolari pe episod. În sezonul doi, fiecare a semnat un contract separat, iar din sezonul trei, încurajaţi de David Schwimmer, aceştia şi-au renegociat constant salariile astfel că, în sezonul patru, fiecare primea 85.000 de dolari, în sezonul cinci - 100.000 de dolari, în sezonul şase - 125.000 de dolari, în sezonul şapte şi opt - 750.000 de dolari. Astfel, în sezoanele nouă şi zece, s-a ajuns ca Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry şi Matt LeBlanc să primească câte un milion de dolari pentru fiecare episod.

 

Suma pare imensă doar că, la ora actuală, actorii din ”Prietenii tăi” câştigă mult mai bine din redifuzarea serialului decât în al zecelea sezon (când au primit 18 milioane de dolari pentru 18 episoade).

 

Astfel, conform contractului cu Warner Bros, protagoniştii primesc în continuare două procente din profitul serialului. Conform unor rapoarte, sitcomul generează şi acum încasări masive, de un miliard pe an, ceea ce înseamnă că fiecare actor se îmbogăţeşte anual cu 20 de milioane de dolari. 

 

În ciuda faptului că au avut salarii şi drepturi de autor egale, protagoniştii din ”Friends” au avut drumuri diferite în carieră. Astfel, Jennifer Aniston este acum cea mai bogată actriţă din ”Friends”, cu o avere estimată la 170 milioane de dolari. Courteney Cox o urmează - cu 120 milioane de dolari, David Schwimmer are 85 milioane de dolari, iar Matthew Perry - 80 milioane de dolari. Lisa Kudrow are în conturi 70 milioane de dolari, în timp ce Matt LaBlanc este cel mai puţin înstărit dintre cei şase, cu 60 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
serial,
actori,
primire,
prieteni,
productie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.