Suceava: Primar în conflict de interese, după ce a semnat contracte cu firma la care a fost asociat

Autor: Tiberiu Bujdei Postat la 24 martie 2015 101 afişări

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul Rădăuţi în cazul primarului comunei sucevene Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, după ce a constatat că s-a aflat în conflict de interese penal întrucât a semnat contracte de 4,6 milioane de euro cu firma la care a fost asociat şi administrator.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), primarul din Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală întrucât, în perioada exercitării mandatului, a încheiat, în calitate de reprezentant al Primăriei, 12 contracte în valoare totală de 20.749.718,03 de lei (4.683.274,95 de euro) cu SC Vicov Construct SRL, societate comercială la care a fost atât asociat, cât şi administrator, până în 24 iunie 2008, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorii de integritate au constatat că acesta a încălcat dispoziţiile din Codul Penal potrivit cărora "fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial [...] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

Reprezentanţii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea verificării indiciilor privind infracţiunea de conflict de interese comisă de Mutescu.

Mutescu, primar independent, a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, menţionează sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PRIMAR,
CONFLICT DE INTERESE,
/actualitate/suceava-primar-in-conflict-de-interese-dupa-ce-a-semnat-contracte-cu-firma-la-care-a-fost-asociat-14043492
14043492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.