Suceava, focar de coronavirus. Iaşul cere AJUTOR să nu fie transferaţi pacienţii: Nu transformaţi Moldova în Lombardia României!

Postat la 26 martie 2020 758 afişări

Suceava, focar de coronavirus. Iaşul cere AJUTOR să nu fie transferaţi pacienţii: Nu transformaţi Moldova în Lombardia României!

Suceava a devenit cel mai mare focar de infecţie cu COVID-19 din România. Şapte dintre pacienţii care au murit din cauza virusului sunt din Suceava.

Ieri, Spitalului Judeţean din Suceava a fost închis pentru dezinfecţie, iar pacienţii, transferaţi în judeţele vecine.Iaşul cere ajutor să nu se extindă focarul. „Focarul de la Suceava ar trebui închis şi izolat”, cere preşedintele CJ Iaşi

Un parlamentar USR a cerut de ieri închiderea oraşului Suceava: „Moldova devine o bombă cu ceas!”

Suceava a devenit cel mai mare focar de infecţie cu coronavirus din România, cu spitalul central închis pentru a fi dezinfectat din cauza numărului mare de îmbolnăviri. În plus, rata cea mai mare a mortalităţii a fost în Suceava, unde au fost şapte decese din 17 la nivel naţional.

Spitalului Judeţean din Suceava a fost închis, miercuri, din dispoziţia Ministrului Sănătăţii.În ceea ce priveşte personalul medical, în unitatea sanitară sunt angajate 1300 persoane, personal medical şi auxiliar. Din cei 233 de medici ai unităţii sanitare, 34 sunt confirmaţi pozitiv la COVID 19.

Aceştia sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu. De asemenea, 49 de asistenţi medicali şi infirmieri confirmaţi cu COVID 19 din cadrul spitalului judeţean se află, de asemenea, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Suceava.

În plus, preşedintele consiliului judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Apel al preşedintelui Consiliul judeţean al judeţului vecin: „Nu transformaţi Iaşul şi Moldova în Lombardia României”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, cere autorităţilor să regândească strategia pentru împiedicarea extinderii coronavirusului: „Nu transformaţi Iaşul şi Moldova în Lombardia României”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
suceava,
moldova,
pacienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.