Subsecretarul apărării pentru informaţii din SUA a făcut o vizită în România. Oficialul american s-a întâlnit cu Mircea Duşa

Autor: Eliana Radulescu Postat la 31 iulie 2014 50 afişări

Subsecretarul american al apărării pentru informaţii, Michael G. Vickers, s-a aflat într-o vizită oficială în România, în cursul căreia a avut o întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, în care s-a discutat şi despre viitoarea misiune NATO în Afganistan.

Conform unui comunicat al MApN remis joi agenţiei MEDIAFAX, ministrul Duşa l-a asigurat pe partenerul american cu privire la menţinerea poziţiei ferme a părţii române pentru dezvoltarea relaţiilor cu SUA în domeniul apărării, în cadrul "Parteneriatului Strategic Intensificat pentru secolul XXI".

De asemenea, oficialul român a apreciat sprijinul acordat de SUA pentru pregătirea personalului şi dezvoltarea capabilităţilor, precum şi pentru susţinerea cu tehnică şi asistenţă logistică a trupelor române desfăşurate în Afganistan.

Ministrul român al apărării şi subsecretarul american al apărării pentru informaţii au mai discutat despre viitoarea misiune a NATO în Afganistan, subliniind necesitatea continuării cooperării în acest teatru de operaţii şi după anul 2014.

În cadrul convorbirilor, au fost subliniate relaţiile excelente pe linia schimbului de informaţii, cei doi oficiali pronunţându-se pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în acest domeniu, mai precizează sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
VIZITĂ,
ROMÂNIA
/actualitate/subsecretarul-apararii-pentru-informatii-din-sua-a-facut-o-vizita-in-romania-oficialul-american-s-a-intalnit-cu-mircea-dusa-13009736
13009736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.