SUA vor plăti salariile echipei lui Mihail Saakaşvili şi vor antrena noua forţă de poliţie din Odesa

Autor: Ioana Bojan Postat la 07 iulie 2015 299 afişări

Guvernul Statelor Unite va plăti salariile membrilor administraţiei din Odesa, iar poliţişti din California vor antrena noua forţă de poliţie din regiunea ucraineană, a anunţat luni guvernatorul din Odesa, fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, relatează Sputnik în pagina electronică.

În cursul unei întâlniri cu ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, Geoffrey R. Pyatt, "am convenit că poliţişti din California vor antrena noua noastră forţă de poliţie. De asemenea, în cadrul campaniei noastre curente anticorupţie, administraţia SUA a acceptat să ofere fonduri pentru salariile noii echipe Saakaşvili", a scris Saakaşvili luni pe pagina sa de Facebook.

Poliţia ucraineană va fi modernizată total în cadrul unei reforme a autorităţilor ucrainene. Planurile prevăd înfiinţarea Poliţiei de patrulare formate din noi recruţi, care să înlocuiască treptat miliţia coruptă din Ucraina şi poliţia rutieră.

Primele unităţi ale Poliţiei de patrulare au apărut în Kiev, iar unităţi similare vor exista şi în Dnepropetrovsk, Harkov, Odesa şi alte oraşe mari.

Autorităţile susţin că actuala reformă va oferi Ucrainei o forţă de poliţie bine plătită, la standarde europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
SUA,
/actualitate/sua-vor-plati-salariile-echipei-lui-mihail-saakasvili-si-vor-antrena-noua-forta-de-politie-din-odesa-14555398
14555398
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.