SUA avertizează cu revizuirea angajamentelor în NATO dacă restul aliaţilor nu sporesc contribuţiile

Postat la 15 februarie 2017 57 afişări

Statele Unite ar putea revizui angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice în cazul în care celelalte state membre NATO nu vor contribui mai mult la apărarea comună, avertizează secretarul american al Apărării, James Mattis, conform unor surse citate de Washington Post.

SUA avertizează cu revizuirea angajamentelor în NATO dacă restul aliaţilor nu sporesc contribuţiile

"Sunt dator să vă ofer claritate asupra realităţii politice din Statele Unite şi să afirm o solicitare corectă din partea ţării mele la nivel concret", a declarat James Mattis cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării ai ţărilor NATO.

 

"America îşi va respecta responsabilităţile, dar, dacă naţiunile dumneavoastră nu vor să vadă America temperând angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, fiecare dintre capitale trebuie să arate propria susţinere pentru apărarea noastră comună", a atras atenţia James Mattis.

 

Şeful Pentagonului se referă la angajamentele generale în materie de apărare făcute de fiecare stat în cadrul NATO, dar în special la nivelul bugetelor naţionale pentru apărare, care ar trebui să depăşească 2% din PIB în toate statele membre.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.