STUDIU: Producţia de energie solară va înregistra o creştere de peste 10% în 2019 şi 2020

Postat la 14 martie 2019 91 afişări

Utilizarea producţiei de electricitate pe bază de energie solară va avea o creştere de peste 10% la nivel global în 2019 şi 2020, în urma investiţiilor din Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu şi China, conform une analize a băncii americane Goldman Sachs.

STUDIU: Producţia de energie solară va înregistra o creştere de peste 10% în 2019 şi 2020

Energia solară este sursa de electricitate cu cea mai rapidă creştere, devansând din punct de vedere al cotei de piaţă combustibili fosili, cum ar fi cărbunele sau gazele naturale, pe măsură ce guvernele şi companiile mizează din ce în ce mai mult pe obiective ecologice.

„Ne aşteptăm ca îmbinarea dintre costurile mai mici ale energiei solare şi sprijinul politic favorabil să asigure o creştere semnificativă în cadrul pieţei”, a declarat banca.

Goldman a declarat că se aşteaptă ca instalaţiile solare să ajungă la 108 gigawatţi (GW) în 2019, în creştere cu 12% faţă de anul precedent, apoi să crească cu încă 10% în 2020, atingând 119 GW.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.