Studiu: Milenialii economisesc mai mult ca niciodată în ciuda faptului că peste două treimi se confruntă cu probleme pe plan financiar

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 februarie 2020 201 afişări

Studiu: Milenialii economisesc mai mult ca niciodată în ciuda faptului că peste două treimi se confruntă cu probleme pe plan financiar

În ultimii ani, tot mai multe studii au confirmat un tipar îngrijorător – milenialii (generaţia născută între 1981 şi 1996) economisesc extrem de puţin, nu se îngrijorează vis-a-vis de viitorul lor financiar şi nu ştiu de câţi bani au nevoie pentru a trăi. Însă un studiu publicat zilele trecut de Revolut arată contrariul, scrie Global Banking and Finance Review.

În timp ce generaţiile mai vârstnice i-au acuzat pe milenialii că pun mai mult preţ pe avocado şi latte-uri decât pe ipoteci şi pensii, cele mai recente date arată faptul că o majoritate destul de mare (67%) economisesc bani în mod regulat. În ciuda acestui fapt, aproape două treimi (63%) întâmpină constant probleme pe plan financiar.

50% dintre milenialii din Marea Britanie şi Irlanda folosesc aplicaţii mobile de banking pentru a şti în detaliu câţi bani au cheltuit. Totuşi, preţurile tot mai mari şi salariile care nu reuşesc să crească suficient de mult au rezultat în faptul că aproape o jumătate dintre tineri economisesc cu greu bani de la lună la lună, 10% nefiind deloc în stare să economisească.

Studiul realizat de Revolut arată că deşi marea majoritatea a milenialilor economisesc cu succes bani, un număr semnificativ rămân sceptici în ceea ce priveşte investiţiile. Doar 28% investesc în active şi acţiuni, în timp ce 36% sunt de părere că investiţiile sunt prea riscante.

Chiar dacă 78% dintre mileniali îşi doresc să nu stea în chirie pentru tot restul vieţii, 32% au declarat că nu cred că îşi vor putea permite vreodată o casă. Inevitabil, 45% au spus că vor apela la ajutor din partea părinţilor sau prietenilor când se vor decide să devină proprietari.

În plus, 90% cred că este important să aibă o pensie bună şi 60% îşi doresc mai mult sprijin şi sfaturi legate de pensii din partea angajatorilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economisire,
probleme,
mileniali,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.