STUDIU: Migraţia românilor şi bulgarilor este benefică economiilor statelor vest-europene

Postat la 14 ianuarie 2014 51 afişări

Imigraţia bulgarilor şi românilor este benefică economiilor statelor vest-europene, în special Marii Britanii şi Irlandei, afirmă un economist suedez într-un studiu.

STUDIU: Migraţia românilor şi bulgarilor este benefică economiilor statelor vest-europene

 Joakim Ruist, cercetător la Universitatea din Göteborg, a făcut calcule precise pentru Suedia, unde bulgarii şi românii pot lucra fără restricţii din anul 2007, şi pentru alte 14 state membre ale Uniunii Europene.

"Concluziile mele arată clar că temerile exprimate în prezent în alte state europene privind poverile care ar trebui suportate de statul asistenţial pentru primirea românilor şi bulgarilor sunt nefondate", precizează expertul.

În Suedia, un imigrant român sau bulgar oferă statului prin activităţile sale cu 30 la sută mai mult decât primeşte, subliniază Ruist. "Acest rezultat pozitiv se datorează faptului că imigranţii primesc mai puţine indemnizaţii sociale decât media populaţiei suedeze", explică cercetătorul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-migratia-romanilor-si-bulgarilor-este-benefica-economiilor-statelor-vest-europene-11900777
11900777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.