STUDIU: Ce se întâmplă atunci când africanii ''adoptă'' dieta unui american timp de 2 săptămâni

Postat la 08 iulie 2016 799 afişări

STUDIU: Ce se întâmplă atunci când africanii ''adoptă'' dieta unui american timp de 2 săptămâni

În cadrul unui studiu, cercetătorii au cerut participanţilor, 20 de americani iubitori de alimente fast food, să facă schimb de obiceiuri alimentare cu 20 de persoane care trăiesc în mediul rural din Africa de Sud, scrie Mediafax

Potrivit Descoperă, rezultatul studiului a fost că, în termen de două săptămâni, sud-africanii au avut schimbări "remarcabile" în biomarkerii care indică riscul de cancer de colon. Pe când americanii şi-au redus foarte mult aceşti bioindicatori datorită noii lor diete specifice mediului rural african.

"În doar două săptămâni, o schimbare a dietei dintr-una occidentalizată la una africană tradiţională, bogată în fibre şi săracă în grăsimi, a redus aceşti biomarkeri ai riscului de cancer", a declarat cercetătorul principal Stephen O'Keefe, de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-ce-se-intampla-atunci-cand-africanii-adopta-dieta-unui-american-timp-de-2-saptamani-15521918
15521918
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.