STUDIU: 9 din 10 români vorbesc măcar o dată pe zi la telefonul mobil

Autor: Alina Botezatu Postat la 27 ianuarie 2019 64 afişări

O pondere de 91% dintre români utilizează măcar o dată pe zi telefonul mobil pentru a iniţia o convorbire, iar unul din doi utilizează zilnic apelurile video prin intermediul aplicaţiilor care au această opţiune, potrivit unui studiu realizat de E.ON şi Kantar Emind.

„Complet atipici (faţă de restul europenilor - n.red.), românii îmbrăţişează noua tehnică de comunicare fără să renunţe la «vechile obiceiuri». Pur şi simplu, comunică mai mult, având lejer posibilitatea să-şi revendice locul întâi la nivel european, în acest domeniu”, au preciat realizatorii studiului citat.

În schimb, italienii i-au depăşit pe români la mesajele text, utilizând în acest sens diverse aplicaţii.

Altă diferenţă este aceea că un sfert dintre germani au renunţat să mai folosească smartphone-urile pentru apeluri telefonice clasice şi unul din doi a renunţat la SMS-uri, comunicarea prin intermediul diverselor aplicaţii (Skype, WhatsApp, Facebook messenger) câştigând tot mai mult teren.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.